Over mij

Marjan Valk, Altvioliste

Muziek luisteren is leuk, zelf muziek maken is nog véél leuker. Wat mij betreft gaat er niets boven een (alt)viool. De klank is niet alleen erg mooi en betoverend, het is natuurlijk ook super dat je in je eentje (alt)viool kunt spelen of samen met een pianist, gitarist of zelfs een orkest!

Mijn naam is Marjan Valk en ik vind het heerlijk om vioolles te geven. Ook ik heb als kind vioolles gehad en heb met het Nationaal Jeugd Orkest in binnen- en het buitenland opgetreden.

Daarna heb ik altviool gestudeerd op het conservatorium in Zwolle. Tijdens die studie ontdekte ik dat het geven van muziekles aan kinderen en volwassenen uit de wijde regio van Zwolle mij op het lijf is geschreven. Naast de lessen die ik geef in mijn eigen lespraktijk, geef ik viool- en altvioolles bij Quintus, het centrum voor de kunsteducatie in Kampen.

Ensembles

Als altvioliste maak ik deel uit van het Ensemble Conservatoire, Musica Michaelis, Filharmonie Noord en treed ik op als plaatsvervanger bij verschillende orkesten in Nederland.

Ik heb gespeeld onder dirigenten als Jaap van Zweden en Reinbert de Leeuw en ik heb deel uitgemaakt van diverse ensembles die optredens begeleidden van o.a. Paul de leeuw, Humphrey Campbell, Jan Vayne en Ernst-Daniël Smid.

Strijkkwartet Amarens

galerie2

Ik speel in het Strijkkwartet Amarens dat regelmatig haar eigen programma  uitvoert, workshops op scholen geeft en koren begeleidt. We hebben een zeer gevarieerd repertoire van (licht) klassiek, wereldmuziek, walsen, tango’s en bekende pop- en filmmuziek die we graag spelen tijdens feesten. Daarnaast hebben we een speciale verjaardagservice.

Het Mariposa Strijkkwartet

Ook speel ik in het Mariposa Strijkkwartet, dat optredens geeft en als ensemble solisten, koren en theatergroepen begeleidt bij diverse tv-, cd- en dvd-opnames. Daarnaast zijn we te boeken voor muzikale intermezzo’s tijdens een bruiloft en als achtergrondmuziek tijdens het feest.

Door al deze activiteiten heb ik veel muzikale ervaring opgedaan die ik kan gebruiken tijdens mijn werk als (alt)vioollerares.

Word jij mijn volgende leerling? P.S. Wil je een gratis proefles? Neem dan contact met me op via e-mail (valk.marjan@gmail.com) of per telefoon (06-15203820).